O evaluare cuprinzătoare ADHD presupune analiza informațiilor colectate din mai multe surse, inclusiv părinți / îngrijitori, membri ai familiei, profesori, colegi etc., în funcție de vârsta pacientului.

Semnele și simptomele ADHD la adulți pot fi greu de observat. Cu toate acestea, simptomele de bază încep devreme în viață – înainte de vârsta de 12 ani – și continuă până la maturitate, creând probleme majore.

Niciun test nu poate confirma diagnosticul. Evaluarea va include o serie de pași:

  • Examen fizic, pentru a ajuta la excluderea altor cauze posibile ale simptomelor
  • Colectarea informațiilor cu privire la orice problemă medicală actuală, istoricul medical personal și familial precum și istoricul simptomelor
  • Aplicarea unor Scale de evaluare ADHD sau teste psihologice pentru a ajuta la colectarea și integrarea informațiilor despre simptomele pe care le prezintă pacientul

Unele afecțiuni sau tratamente medicale pot provoca semne și simptome similare cu cele ale ADHD. Exemplele includ:

  • Tulburări de sănătate mintală, cum ar fi depresia, anxietatea, tulburările de conduită, deficitele de învățare și limbaj sau alte tulburări psihiatrice
  • Probleme medicale care pot afecta gândirea sau comportamentul, cum ar fi o tulburare de dezvoltare, tulburări convulsive, afecțiuni ale glandei tiroide, tulburări de somn, leziuni cerebrale sau glicemie scăzută (hipoglicemie)
  • Droguri și medicamente, cum ar fi abuzul de alcool sau alte substanțe și anumite medicamente

Tratamentele standard pentru ADHD la adulți implică în mod obișnuit medicamente, educație, instruire a abilităților și consiliere psihologică. O combinație a acestora este adesea cel mai eficient tratament. Astfel se pot gestiona multe dintre simptomele ADHD, însă nu se asigură vindecarea. Specialiștii noștri vor determina ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

În clinica noastră veți beneficia de o evaluare completă, incluzând învățarea, memoria, funcționarea cognitivă, funcționarea executivă, raționamentul, funcționarea socială și comunicarea verbală și non-verbală.

Testarea se finalizează printr-o sesiune de feedback, în care specialistul vă prezintă un raport cu toate rezultatele și recomandările corespunzătoare unui plan terapeutic personalizat, având ca scop diminuarea disconfortului și restabilirea stării de bine.

 

Dacă ești interesat de acest tip de terapie, contactează-ne pentru mai multe informatii!

PROGRAMEAZĂ-TE ONLINE