Ce este?

Evaluările psihologice terapeutice reprezintă un serviciu clinic specializat. Acestea sunt proceduri concepute pentru a ajuta clientul în luarea deciziilor și pentru a asigura obținerea unor beneficii diagnostice și terapeutice.

Cum functionează?

Aceste evaluări sunt intervenții scurte care utilizează teste psihologice în vederea obținerii unei imagini cuprinzătoare, atât asupra percepției personale în cazul experienței emoționale prin care trece clientul în prezent cât și asupra stării sale generale.

Aplicarea acestor instrumente psihologice în cadrul cuplului oferă posibilitatea ca partenerii să înțeleagă mai bine relația și să identifice posibile teme de lucru în terapie.

Un psiholog clinician va administra o baterie de teste psihologice adecvate și va prezenta rezultatele acestora clientului sau cuplului. Explorarea rezultatelor este abordată cu deschidere, compasiune, curiozitate. Vom colabora, vom explica și facilita înțelegerea rezultatelor și vom elabora o soluție terapeutică adaptată dumneavoastră.

Care este rezultatul?

Procedura este concepută pentru a sprijini dezvoltarea personală, schimbările de comportament strategic, precum și pentru a oferi o motivație sporită pentru schimbare.

În plus, evaluarea oferă date obiective necesare pentru diagnostic și tratament, asigurând eficiență sporită în planificarea procesului terapeutic. În urma interpretării evaluării, familiile, cuplurile, adulții sau adolescenții vor putea să înțeleagă mai clar punctele forte, slăbiciunile, nevoile și natura psihologică a acestora.

Această scurtă intervenție poate fi un bun precursor care să ajute în alegerea tipului de sprijin terapeutic potrivit pentru fiecare client. De asemenea, evaluarea intermediară sau aplicată pe parcursul procesului de consiliere/terapie oferă o informații asupra evoluției clientului, prin raportare la rezultatele anterioare și la obiectivul stabilit.

Ce impact are asupra psihoterapiei sau consilierii?

Se poate beneficia de o utilizare mai eficientă a timpului petrecut în terapia actuală și viitoare. Evaluarea psihologică terapeutică poate ajuta persoanele să recunoască, să înțeleagă și să rezolve problemele dificile. Feedback-ul este conceput pentru a sprijini și ajuta clientul în luarea deciziilor în cunoștință de cauză și pentru a restabili o relație mai pozitivă între membrii familiei și în cupluri. Tratamentul, consilierea, soluționarea conflictelor și deciziile educaționale sau de carieră pot fi puternic îmbunătățite.

Beneficii:

  • orientarea celor care sunt noi în terapie și care ar dori să facă o schimbare autodirecționată
  • un instrument bun pentru cei care se simt blocați în terapia lor și ar dori mai multe informații despre ei înșiși sau despre aspecte care par derutante
  • cuplurile pot să identifice diferențele în comunicare, temperamente și stiluri de relații. precum și insight-uri despre motivele pentru care rămân cantonați în aceleași lupte repetitive
  • sprijinirea cuplurilor pentru a-și construi o relație cu mai multă compasiune unul pentru celălalt
  • pentru dezvoltarea carierei – în deducerea tipurilor de domenii și caracteristici ale locurilor de muncă potrivite pentru tine, în funcție de interesele și personalitatea ta. Pentru ghidarea clienților care se simt nemulțumiți de serviciul actual, care doresc o schimbare și au nevoie să identifice pașii următori.

În ce se deosebește de o evaluare psihologică tradițională?…

Scopul este de a promova înțelegerea, de a facilita luarea deciziilor potrivite și de a aduce schimbări, depășind actul diagnosticului. Funcțiile psihologice pot fi evaluate pentru a evidenția performanța, afectarea dar și îmbunătățirea acestora în timp.

Un alt scop este de a putea identifica abilitățile, precum și aspectele de comportament și personalitate care trebuie recunoscute și dezvoltate pentru ca schimbarea să poată avea efect. Evaluarea este destinată să ofere înțelegere și îndrumare, este adaptată nevoilor și resurselor particular ale clientului.

Procedura presupune o colaborare strânsă între psiholog, membrii familiei, cupluri, adulți sau adolescenți.

Serviciile noastre includ evaluări psihologice disponibile pentru: personalitate, inteligență, depresie, anxietate, autism, ADHD și altele.

 

Dacă ești interesat de acest tip de terapie, contactează-ne pentru mai multe informatii!

PROGRAMEAZĂ-TE ONLINE