Psihiatria a devenit una dintre cele mai dinamice ramuri ale medicinei în decursul

ultimilor ani. Exista o mulțime de controverse cu privire la concepte, nosologie, definiții și tratamente în psihiatrie. Diferențele sunt atat de numeroase încât semnificația psihiatriei variază chiar și în randul psihiatrilor individuali. 

Pentru noi, practicarea psihiatriei este o artă ce trebuie practicată cu mare prudență și cu cea mai mare deschidere și sinceritate față de pacient, prin care îi oferim acestuia ceea ce are nevoie, având la bază cunoștințe științifice solide și nu concepții individuale.

Sfera psihiatriei s-a extins considerabil, cu influențe din neurologie și alte specialități medicale, precum și din sociologie, antropologie și filosofie.

E cunoscut că o suferință în plan fizic ne poate afecta starea de spirit, dar mai puțin

cunoscut este cât de mult starea de spirit ne afectează organismul. Fie că vorbim de stres, anxietate, depresie și multe altele, acestea ne afectează funcționalitatea întregului corp. 

Studiile arată că un procent de 70% dintre afecțiuni au și o componentă psihosomatică. Fie că vorbim de sfera neurologică, dermatologică sau de alte specializari medicale, abordarea trebuie să fie, așadar, pluridisciplinară, atât pe plan fizic, cât și în plan psihologic, care este adeseori neglijat. 

Așa s-a născut și conturat domeniul psihosomaticii, în care omul e văzut ca un întreg. La Helios Clinic nu tratăm boli, ci oameni, pe care îi privim ca pe un tot unitar, un complex în care se împletesc armonios mintea și corpul ființei umane.

Ne propunem să oprim stigmatizarea pacientului care suferă de o afecțiune psihiatrică și tratăm aceste afecțiuni până la nivelul subtilelor dezechilibre biochimice ce se produc la nivel molecular în cadrul ansamblului creier-minte-corp, bazându-ne pe cele mai recente descoperiri științifice, studii și protocoale internaționale de actualitate.

Dacă ești interesat de acest tip de terapie, contactează-ne pentru mai multe informatii!

PROGRAMEAZĂ-TE ONLINE