Psihiatria a devenit una dintre cele mai dinamice ramuri ale medicinei în decursul ultimilor ani.
Exista o mulțime de controverse cu privire la concepte, nosologie, definiții și tratamente în psihiatrie. Diferențele sunt atât de numeroase încat semnificația psihiatriei variază chiar și în rândul psihiatrilor individuali.

Pentru noi, psihiatria este o artă ce trebuie practicată cu mare prudență și cu cea mai mare deschidere și sinceritate față de pacient, prin care îi oferim acestuia ceea ce are nevoie, având la bază cunoștințe științifice solide și nu concepții individuale.

Sfera psihiatriei s-a extins considerabil, cu influențe din neurologie și alte speciatitatii medicale cât și din sociologie, antropologie și filosofie.

E cunoscut că o suferință în plan fizic ne poate afecta starea de spirit dar mai puțin cunoscut este cât de mult starea de spirit ne afectează organismul. Fie că vorbim de STRES, ANXIETATE, DEPRESIE și multe altele, acestea ne afectează funcționalitatea întregului corp.

Studiie arata că un procent de 70% dintre afecțiuni au și o componentă psihosomatică, fie că vorbim de sfera neurologică, dermatologică sau de alte specializări medicale, abordarea trebuie să fie, așadar, pluridisciplinară, atât pe plan fizic cât și pe cel psihologic, adeseori neglijat.

Așa s-a născut și conturat domeniul psihosomaticii, în care omul e văzut că un întreg. La Helios Clinic nu tratăm boli, ci oameni, pe care îi privim ca pe un tot unitar, un complex în care se împletesc armonios mintea și corpul ființei umane.

Ne propunem să OPRIM STIGMATIZAREA pacientului care suferă de o afecțiune  psihiatrică și tratăm aceste afecțiuni până la nivelul dezechilibrelor biochimice subtile ce se produc la nivel molecular în cadrul ansamblului creier-minte-corp, bazându-ne pe cele mai recente descoperiri științifice, studii și protocoale internaționale de actualitate.

Dacă ești gata să primești ajutor, contactează-ne și stabilește o întâlnire cu unul dintre specialiștii noștri!

Meniu
Programare